Hjärta och engagemang – de bästa ingredienserna i vårt framgångsrecept

Tages är familjeföretaget, som alltid präglats av familjens stora hjärta och engagemang och som genom tiderna förenat traditioner med nya idéer. Kanske är det de bästa ingredienserna i vårt framgångsrecept – att bevara de genuina kafétraditionerna och samtidigt våga tänka framåt. Företaget ägs idag av Katarina Magnusson, dottern Frida och sonen Carl.

Allt tog sin början 1952 när Katarinas svärföräldrar Tage och Iris Svedberg köpte Runas kafé. Efter några år, 1958, flyttade de in i nya lokaler och öppnade kaféet Tages, där man traditionsenligt serverade kaffet i kanna vid bordet. Det var under kaféernas storhetstid, när varje kvarter hade sitt eget fik. Under 70-talet, när nedgången i branschen var ett faktum, tog Iris och Tage ett helt nytt grepp. De öppnade en lucka där de sålde korv och mos. Det var vågat att på den tiden plocka in mat i det traditionella kafésortimentet. Succén var ett faktum och man fick två ben att stå på – en affärsidé som håller än idag.

Tages och Iris son Lars steg tidigt in i familjeföretaget. 1994 kom Katarina in i företaget, då som Lars äkta hälft. Tio år senare togs den intilliggande lokalen över, som tidigare varit färgaffär, och Tages blev dubbelt så stort. Det moderna Tages har i omgångar inretts stilrent och smakfullt. Längre in i lokalen fick självklart den gamla luckan och den första Tagesskylten en given plats – en glimt från gångna tider med framtidstro och smak för det goda. Tages är – nu som då – ett företag där känslan för hantverket och det genuina kaféet lever kvar liksom andan att ägare och medarbetare är lika viktiga delar i familjeföretaget. Ett företag som alltid präglats av familjens stora hjärta, engagemang, kraft, inspiration och ständig utveckling framåt.

Medarbetarhistorier

Sara Thomsson, Kök

Tempofyllt jobb där vi är ett bra gäng med trevliga medarbetare, som brinner för att ge våra gäster den bästa servicen.

Maja Persson, Konditoriet

Jag tycker att det är jättekul att jobba på Tages, fastän jag inte jobbat superlänge! Jag har mötts av en härlig, omtänksam och proffsig personal. Jag har turen att få jobba i Östersunds mest mysiga lokal, med en hemtrevlig stämning. Känslan man får när man kommer till Tages är att det är lokalt och familjärt företag vilket speglas lika mycket bland personalen, detta har gjort att jag har blivit bra omhändertagen och alltid känner mig välkommen vilket är jätteviktigt för mig. Att jobba på Tages är väldigt berikande och lärorikt och jag är glad att jag får jobba på en arbetsplats med så mycket kärlek och omtanke

Edith Ten Berg, Service

Att jobba på Tages är att vara en del av en gemenskap. Jag har känt mig välkommen från första början och att hjälpa och peppa varandra är en självklarhet för alla som jobbar på Tages. Verksamheten är något jag är stolt över att vara en del av.

Tages konditori och kök

Alla dagar till 21

Frösövägen 32 B, Frösön | 063–51 84 07 | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Konditoriets öppettider: Måndag-Fredag kl 7:30-21. Lördag-Söndag kl 9-21
Kökets öppettider: Måndag-Fredag kl 9-21. Lördag-Söndag kl 10-21

Formgivning: Märit Jonsson Design AB Webbkonstruktion: Björs IT konsult Fotografering: Jens Ljungdahl