Skip to main content

 

 

 

 

 

Hjärta och engagemang – de bästa ingredienserna i vårt framgångsrecept

Tages är familjeföretaget, som alltid präglats av familjens stora hjärta och engagemang och som genom tiderna förenat traditioner med nya idéer. Kanske är det de bästa ingredienserna i vårt framgångsrecept – att bevara de genuina kafétraditionerna och samtidigt våga tänka framåt. Företaget ägs idag av Katarina Magnusson, dottern Frida och sonen Carl.

Allt tog sin början 1952 när Katarinas svärföräldrar Tage och Iris Svedberg köpte Runas kafé. Efter några år, 1958, flyttade de in i nya lokaler och öppnade kaféet Tages, där man traditionsenligt serverade kaffet i kanna vid bordet. Det var under kaféernas storhetstid, när varje kvarter hade sitt eget fik. Under 70-talet, när nedgången i branschen var ett faktum, tog Iris och Tage ett helt nytt grepp. De öppnade en lucka där de sålde korv och mos. Det var vågat att på den tiden plocka in mat i det traditionella kafésortimentet. Succén var ett faktum och man fick två ben att stå på – en affärsidé som håller än idag.

Tages och Iris son Lars steg tidigt in i familjeföretaget. 1994 kom Katarina in i företaget, då som Lars äkta hälft. Tio år senare togs den intilliggande lokalen över, som tidigare varit färgaffär, och Tages blev dubbelt så stort. Det moderna Tages har i omgångar inretts stilrent och smakfullt. Längre in i lokalen fick självklart den gamla luckan och den första Tagesskylten en given plats – en glimt från gångna tider med framtidstro och smak för det goda. Tages är – nu som då – ett företag där känslan för hantverket och det genuina kaféet lever kvar liksom andan att ägare och medarbetare är lika viktiga delar i familjeföretaget. Ett företag som alltid präglats av familjens stora hjärta, engagemang, kraft, inspiration och ständig utveckling framåt.

Medarbetarhistorier

Vera Söderbom, service

”Eftersom det är ett jobb med tempo är de skönt att ha hjälpsamma kollegor, vilket Tages verkligen har! Det är en bra gemenskap då vi peppar varandra. Från första dagen har jag känt mig välkommen!”

Frida Jonsson, Bageri

”För mig är Tages en väldigt bra arbetsplats. Jag känner glädje och stolthet att arbeta på Tages tillsammans med härliga medarbetare. Att få skapa och vara kreativ i arbetet som både uppskattas av varandra och våra glada gäster. Ett mysigt och familjärt konditori som bjuder på många godsaker.”

August Forsgren, platschef

”En inspirerande arbetsplats med ett härligt koncept som passar alla! Personalen är allt från unga människor, som för många, är deras första steg in på arbetsmarknaden till mer erfarna personer som tillför en enorm kunskap och engagemang i verksamheten sedan många år tillbaka. Det gör att vi har en väldigt levande personalgrupp och vi alla lär ständigt av varandra. Vi står för god service och vill att du som gäst ska känna att Tages är en förlängning av ditt vardagsrum, där du kan trivas, träffas, umgås och äta god mat och gott fika eller något annat från vårt breda sortiment!
Jag är stolt över att arbeta på Tages därav anledningen att jag kommit tillbaka hit efter några år med andra uppdrag. Det är en bred verksamhet där man kan utvecklas både som person och inom sitt yrke. Jag brinner mycket för att Tages ska behålla sitt goda rykte och kvalité som byggts upp under åren och att vår personal ska trivas på sitt arbete!”