startsidan

Startsida

var berattelse

rub var berattelse

coffeTages är ett familjeföretag som genom tiderna förenat traditioner med nya idéer. Kanske är det den bästa ingrediensen i vårt framgångsrecept. Att bevara de genuina kafétraditionerna och samtidigt våga tänka framåt. Företaget ägs idag av Katarina Magnusson, dottern Frida och sonen Carl. 2012 firar Tages Konditori & Kök 60 år.

Allt tog sin början 1952 när Katarinas svärföräldrar Tage och Iris Svedberg köpte Runas kafé. Efter några år, 1958, flyttade man till nya lokaler och öppnade kaféet Tages där man traditionsenligt serverade kaffet i kanna vid bordet. Det var under kaféernas storhetstid, när varje kvarter hade sitt eget fik. Under 70-talet, när nedgången i branschen var ett faktum, tog Iris och Tage ett nytt grepp. De öppnade en lucka där de sålde korv och mos. Det var vågat att på den tiden plocka in mat i det traditionella kafésortimentet. Succén var ett faktum och man fick två ben att stå på, en affärsidé som håller än idag.

 

kaffebonorSonen Lars steg tidigt in i familjeföretaget, som alltid präglats av familjens stora hjärta och engagemang. 1994 kom Katarina in i företaget, då som Lars äkta hälft. Tio år senare togs den intilliggande lokalen över, som tidigare varit färgaffär, och Tages blev dubbelt så stort. Det moderna Tages inreddes stilrent och smakfullt. Längre in i lokalen fick självklart den gamla luckan och den första Tagesskylten en given plats – en glimt från gångna tider med framtidstro och smak för det goda.

Tages är – nu som då – ett företag där känslan för hantverket och det genuina kaféet lever kvar liksom andan att ägare och medarbetare är lika viktiga delar i familjeföretaget – med kraft, inspiration och fortsatt utveckling.